Hoe uw voertuigen prestaties met aangepaste motorsoftware te verbeteren

Chip Tuning is het modificeren of wijzigen van een uitwisbare lees alleen geheugenchip in het elektronische besturingssysteem van een auto of een ander voertuig om betere prestaties te bereiken, of het nu gaat om een verhoogde uitlaatemissies van de voeding, of hogere brandstofefficiëntie. Het belangrijkste voordeel voor het wijzigen van de geheugenchip is dat u in realtime in realtime in de realtime aangezichts wijzigingen kunt aanbrengen. Hoewel deze real-time kenmerk van chip-afstemming door sommigen is bekritiseerd als een poging om een concurrentievoordeel te krijgen bij voertuigtuners, hebben anderen zijn vooruitgang applaudisseerd, omdat de markt voor voertuigen blijft groeien en zich aanpassen aan nieuwe technologieën.

De wijzigingen die kunnen worden aangebracht in een uitwisbare of niet-retrocesseerbare digitale elektronische besturingseenheden, zijn typisch vrij eenvoudig en vereisen weinig mechanische vaardigheid om te bereiken. Afstemming van een van deze eenheden kan vaak in een enkele middag worden gedaan met behulp van een schroevendraaier, een buigtang en de juiste hulpmiddelen. Tegenwoordig kunnen elektronische besturingseenheden zelfs achteraf zijn om van een USB-poort af te lopen. Dit maakt enthousiastelingen mogelijk om kleine mechanische aanpassingen te maken die vervolgens naar hun website kunnen worden geüpload. Of kunnen ze de voorkeur geven aan de elektronische besturingseenheden die volledig achteraf zijn aan hun voertuigen.

Hoewel veel voertuigliefhebbers chip tuning als een vorm van cosmetische verbetering beschouwen, zijn er eigenlijk wat echte wereldbevoordelen om ook te overwegen. Hoewel niet rechtstreeks verband houdt met de tuning van de motorchip, kunnen timing-modificaties ook een boost in paardenkracht of een verbeterd brandstofverbruik bieden. Wanneer het goed is uitgevoerd, kunnen timingveranderingen zelfs de uitstoot laten lagere en verbeteren van gaskilometers. Voor bestuurders die zich bezighouden met het sparen van geld op gas of die genieten van het nemen van trots op het besturen van een hoog presterende voertuig, bieden timing-modificaties een eenvoudige manier om een krachtige motor te krijgen zonder extra geld uit te geven aan wijzigingen.

Veel chip-tuners kiezen ervoor om een aangepaste elektronische besturingseenheid te kopen en te installeren. Als u overweegt een op uw voertuig geïnstalleerd te hebben, is het belangrijk om een monteur te vinden die wordt ervaren met dit type wijziging. Er is niet alleen ervaring met het duidelijker, maar de gekwalificeerde technicus moet ervoor zorgen dat uw nieuwe elektronische besturingseenheid is ontworpen om met de motor te werken die u aanpast. Niet alle elektronische besturingseenheden worden gelijk geschapen. Sommige zijn alleen ontworpen voor high-performance voertuigen, terwijl anderen zijn ontworpen voor meer mainstream-modellen. Hoe beter uw technicus is bij het afhandelen van de installatie, de betere brandstofefficiëntie en de algehele prestaties die u van uw voertuig ontvangt.

Net als bij alle motorkapitaties zijn er een aantal potentiële risico’s die bij chip kunnen worden betrokken bij het afstemmen van uw voertuig. Als u niet goed thuis bent in de juiste installatieprocedures, kunt u uw voertuiggarantie eindigen. Als u niet voorzichtig bent, kunt u gevoelige componenten beschadigen, of erger, blaas een cilinder uit of verbrandt door een zuiger. Hoewel er tal van ervaren mechanica zijn die bereid zijn om deze diensten uit te voeren voor een redelijke vergoeding, moet u nooit het risico nemen om de verkeerde besturingsmodule voor uw voertuig te installeren.

Chip Tuning Your Fillage is niet iets voor de zwakkere hart. Om uw voertuig correct af te stemmen, moet u zeer bekend zijn met alle hardwaredelen en begrijpen hoe ze werken. Hoewel uw monteur kan suggereren dat u aftermarket automotive pk-enhancers of energieverbeteraars gebruikt om de kracht van uw auto te vergroten, als u niet de juiste kennis hebt om deze versterkers te gebruiken, kunnen ze eigenlijk meer kwaad dan goed doen. Denk eraan dat je met een stuk hardware niet alleen het leven van je motor riskeert, maar mogelijk je voertuig buiten reparatie beschadigd. Als u gaat gaan met het gebruik van aftermarket Horsepower-enhancers, wordt gesuggereerd dat u het advies van een monteur met een licentie zoekt om ervoor te zorgen dat uw installatie veilig is.

Klik hier voor meer informatie