Het proces van chiptuning

Motorchip Tuning is een activiteit waarbij de computermodule opnieuw wordt geprogrammeerd, waardoor de voertuigfunctie binnen andere realistische parameters wordt uitgevoerd. Een motorafstemming-chip is een integraal onderdeel van de CARS-computer en elektrische systemen. Het is aanwezig op verbrandingsmotoren, waterpompen, ontstekingspoelen en vele andere componenten. De taak van het afstemmen van de motor wordt gedaan door de parameters te veranderen om de prestaties en efficiëntie te verbeteren. Er zijn een aantal technieken en manieren die worden gebruikt voor het afstemmen.

Motorchip-afstemming kan worden gedaan met behulp van elektrische afrakking of hydraulische remapping. Met behulp van elektrische opleving kunt u het vermogen verbeteren door de elektrische aansluitingen te wijzigen. Deze techniek maakt gebruik van een permanente magnetische schakelaar. Met behulp van deze schakelaar kunt u spanning in de juiste positie invoeren of wijzigen.

Aan de andere kant is hydraulische remapping een effectieve techniek voor het veranderen van de koppelwaarden.

De techniek van chiptuning kan in twee verschillende methoden worden uitgevoerd door het mechanische gedeelte te vervangen door nieuwe en de tweede door de elektronische component met een andere te vervangen. De mechanische chip van de motor kan worden vervangen door het installeren van een motorsensorchip of een elektronische snelheidssensorchip. Deze sensoren zijn in de markt verkrijgbaar in verschillende capaciteiten. Deze sensoren zijn in staat om het motortoerental en de druk te meten. Deze elektronische besturingseenheden opleveren kan helpen bij de prestatieverbetering van de auto.

Een andere geweldige manier van chiptuning wordt gedaan door ongewenste componenten uit uw auto te verwijderen. Als u bijvoorbeeld te veel brandstof gebruikt, kunt u enkele van de ongebruikte brandstofinjectoren en het brandstoffilter verwijderen. Het verwijderen van deze componenten zal meer brandstof in de auto worden geïnjecteerd en dit zal resulteren in betere prestaties van de auto. Bovendien, als u sommige delen van uw voertuig toevoegt of vervangt, zijn er kans dat de prestaties van het voertuig kunnen worden beïnvloed.

Daarom is het erg belangrijk om alleen de vereiste delen aan uw auto toe te voegen.

Na het voltooien van het proces van chiptuning, is het beter om het mechanische lichaam van het voertuig schoon te maken. U kunt de stofzuiger gebruiken voor het reinigen van alle onderdelen. U moet er echter voor zorgen dat u al het stof en vuil van het oppervlak van het lichaam verwijdert. Bovendien is het beter om een professional te raadplegen voordat u het proces van lichaamsreiniging doet om schade aan het mechanische lichaam van het voertuig te voorkomen. Ook wordt het ten zeerste aanbevolen om een kleine hoeveelheid motorsmeermiddel aan de motor van uw auto toe te voegen om eventuele motorgerelateerde problemen te voorkomen.

Ten slotte kunt u enkele wijzigingen in de gashendels, koppeling, versneller en vele andere delen uitvoeren. U kunt deze wijzigingen uitvoeren volgens de eis van uw auto, zoals u kunt toevoegen of verwijderen, versnellen / vertragen en het REV-bereik wijzigen. Als u bovendien een vervanging van de delen van de motor hebt uitgevoerd, kunt u proberen wat meer pk van de auto toe te voegen om te genieten van de ultieme kracht van uw voertuig.

Klik hier